Welkom op de site van de Vereniging Goud- en zilversmeden

De Vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ) is een beroepsvereniging die de belangen behartigt van Nederlandse goud- en zilversmeden in het algemeen en van haar leden in het bijzonder. 

Derde editie Beleef het Sieraad

SAVE THE DATE! 

Op 4 november 2017 zal de derde editie van Beleef het Sieraad worden georganiseerd.

Zet dit alvast in uw agenda!

Klik hier voor een terugblik van Beleef het Sieraad 2016.

Iedereen wint met contactloos - Sneller, efficiënter & veiliger dan contant

Veel leden verdienen een aanzienlijk deel van hun contributie terug met de korting op de transactietarieven voor creditcardbetalingen via Worldline.
Hier is nog een ledenvoordeel bijgekomen: korting op de aanschaf van een nieuwe pinautomaat. 

Training ‘Sieraden digitaal ontwerpen & 3D printen’

MacroCad heeft speciaal voor goud- en zilversmeden en sieraadontwerpers de training ‘Sieraden digitaal ontwerpen & 3D printen’ ontwikkeld. Er wordt gewerkt met het softwareprogramma Rhino. ‘De mogelijkheden van digitale technieken zijn ongekend. Wij zien dat deze technieken veel kunnen toevoegen aan het ambacht en vakmanschap’ , aldus MacroCad. 

 

 

Gratis Masterclass Beveiliging

De Beveiligingscommissie van de Federatie Goud en Zilver organiseert een Masterclass ‘Organisatorische maatregelen beveiliging juweliers’. Deze Masterclass wordt dankzij subsidie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie geheel kosteloos aangeboden. 

 

Shopping Tomorrow

Bent u voorbereid op wat komen gaat? 

Alle bedrijven die aan consumenten verkopen krijgen te maken met nieuwe ontwikkelingen. Hoe winkelt de consument in 2020? En hoe kan business-to-consumer Nederland succesvol inspelen op alle veranderingen? 

Het onderzoeks- en actieprogramma Shopping Tomorrow is in 2013 geïnitieerd door thuiswinkel.org en wordt ondersteund door 24 brancheverenigingen waaronder de Federatie goud en Zilver. In Shopping Tomorrow bundelen zij de krachten met als doel hun leden te ondersteunen in de migratie naar het nieuwe verkopen: offline, online, omnichannel, en vooral met 100% focus op de klant.

Opnieuw verlaging creditcardtarieven via Wordline

Een groot aantal leden van de NJU en VGZ heeft voor de verwerking van creditcardbetalingen inmiddels de overstap gemaakt naar Worldline. Per 1 januari heeft de Federatie Goud en Zilver nieuwe afspraken met dit bedrijf gemaakt: scherpe nieuwe tarieven in combinatie met snelle service. 

 
 

Nieuwe: groene energie via FGZ

De Federatie Goud en Zilver en MAIN Energie zijn vanaf 1 maart een collectief samenwerkingsverband aangegaan. Alle leden van VGZ kunnen profiteren van deze samenwerking en worden daarom binnenkort persoonlijk benaderd door een accountmanager van MAIN Energie voor een aanbod. Uit een vergelijking met andere grote aanbieders blijkt met energie via MAIN een gemiddelde besparing van zo’n € 150 per jaar mogelijk. Daarnaast geldt er een speciale ledenkorting op de administratiekosten, deze bedragen € 10 per jaar i.p.v. de gebruikelijke € 45 per jaar.

Nieuwe CAO voor de Goud- en Zilvernijverheid (1 maart 2015 tot en met 30 april 2017)

In oktober 2015 is een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de Goud- en Zilvernijverheid. Inmiddels hebben de achterbannen van de werkgevers- en werknemersorganisaties ingestemd (zo ook de ledenvergaderingen van VGZ en VIGROS) en zijn de definitieve teksten aangemeld bij de Minister voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee is de nieuwe CAO daadwerkelijk van kracht geworden.

Cadeaubonnenmarkt: óók voor juweliers en goudsmeden

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 4,5 miljard. Elke gelegenheid is tegenwoordig aanleiding een bon cadeau te doen. Bonnen van Bol.com en Media Markt tot de Bijenkorf en Douglas, dinercheques, bioscoop-, theater- en hotelbonnen, ze zijn niet meer weg te denken als geschenk op verjaardagen en feestjes. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken. 

Nieuwe witgoudlegering uit de VS

Goudsmid Mohan Chandi Shaw kwam een witgoudlegering op het spoor, die niet na verloop van tijd grijs wordt. In Nederland nog onbekend, maar hij kreeg Bijou Moderne en Schöne mee in zijn enthousiasme. Vanaf begin augustus zijn Argen 19-karaats en 14-karaats White ook in Nederland verkrijgbaar. 

Persbericht: Verkopen, omsmelten of vermaken?

Persbericht | donderdag 19 februari 2015

Steeds vaker zien wij dat goudwisselkantoren en branchevreemde partijen zich richten op de consument als het gaat om oud goud. Naast een vergoeding in geld worden nu ook cadeaubonnen als tegoed aangeboden. De VGZ ziet liever dat de consument zijn oude goud inlevert bij de goudsmid waar hij er een eerlijke prijs voor ontvangt of (en dat nog veel liever!) het oude goud kan laten omsmelten/vermaken tot een prachtig nieuw sieraad.

Naar aanleiding van bovenstaande ontwikkelingen heeft het Bestuur van de vereniging een persbericht verstuurd naar de landelijke media.

Een klacht indienen over uw auteursrechtenfactuur?

Ga naar de Geschillencommissie Auteursrechten
 
Elke ondernemer weet het: muziek is sfeerbepalend en imagoversterkend. Het draaien van de juiste muziek zorgt ervoor dat klanten zich op hun gemak voelen waardoor ze langer blijven en meer geld uitgeven. Draait u muziek in uw winkel? Dan moet u daarvoor  een vergoeding betalen. Binnenkort valt de rekening daarvoor weer op de deurmat of misschien heeft u deze inmiddels al gehad. 

Domeinnaamfraude: let op!

Bij domeinnaamfraude benaderen criminelen domeinnaambezitters met een verhaal dat een ander bedrijf eenzelfde domeinnaam wil registreren, maar met een andere extensie. Bijvoorbeeld .eu, .info of .com. Als u dit wilt voorkomen, zo zegt men, moet u een fiks bedrag betalen om de domeinnaam alsnog te registreren. Het gaat om bedragen rond de 200 euro in plaats van ongeveer 10 euro. Soms beweert men dat uw eigen domeinnaam verloopt. Om deze te verlengen moet u een flink bedrag betalen. Nadere inspectie leert dat de betreffende domeinnaam gewoon vrij is en dat uw domeinnaam niet verloopt.

Op de website www.fraudehelpdesk.nl leest u wat de indicaties zijn voor domeinnaamfraude, hoe u deze vorm van fraude kunt voorkomen en wat u moet doen als u slachtoffer bent van de fraude.

Als u benaderd bent: meldt u de fraude dan bij de fraudehelpdesk en betaal vooral niets!

Vereniging Gepensioneerden Pensioenfonds Metaal en Techniek (VG-PMT) opgericht

De Vereniging Gepensioneerden Pensioenfonds Metaal en Techniek (VG-PMT) is een landelijk werkende vereniging voor leden met huidige of toekomstige aanspraken op pensioen uit het bedrijfstakpensioenfonds Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), dan wel haar rechtsopvolgers.